Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αμυγδαλάτο ψυγείου




Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
200γρ. τυρί κρέμα
3 αυγά
1 βανίλια
½ φλιτζ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρντισμένα


Εκτέλεση

Σε μικρό, βαρύ τηγανάκι βράζετε τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και την αδειάζετε σε ταψί διαμέτρου 24εκ. περίπου, κουνώντας το για να πάει παντού. Το τοποθετείτε σε μεγαλύτερο ταψί. Χτυπάτε στο μπλέντερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα, τα αυγά και τη βανίλια.
Βάζετε το μείγμα στο ταψί με την καραμέλα και ρίχνετε δυο δάχτυλα νερό στο εξωτερικό ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, για 55 λεπτά. Μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σκορπάτε από πάνω τα αμύγδαλα.