Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και γιαούρτι





Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
40 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
500 γρ. ρύζι ιδανικό για ριζότο ή αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1/4 κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάλτε τα μανιτάρια σε μπολ με χλιαρό νερό να σκεπαστούν καλά και αφήστε τα να φουσκώσουν για 20΄. Σουρώστε τα και στύψτε τα καλά. Μπορείτε να φυλάξτε το ζωμό για κάποια άλλη συνταγή ή να τον χρησιμοποιήσετε και στο ριζότο. Στην περίπτωση αυτή να ξέρετε ότι θα αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Βάλτε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2΄. Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε. Προσθέστε σιγά, σιγά τον ζωμό αφήνοντας πάντα να απορροφηθεί η κάθε δόση πριν προσθέσετε και άλλον.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάστε τα μανιτάρια. Βάλτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 2΄. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Ρίξτε τα μανιτάρια μέσα στο ρύζι και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει εξωτερικά και να κρατάει λίγο εσωτερικά. Αν δεν χρησιμοποιήστε ζωμό από τα μανιτάρια προσθέστε έστω λίγο για άρωμα.
Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά ρίξτε τον μαϊντανό, το τυρί και το γιαούρτι κι ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε αμέσως το ριζότο γαρνίροντας με flakes παρμεζάνας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλο γιαούρτι.