Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πιλάφι Αιγυπτιακό


Πιλάφι Αιγυπτιακό





Χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά
Για 6 άτομα


 Υλικά

1/2  κιλό ρύζι καρολίνα
·         2 κουταλιές μαιντανό
·         2 ΑΒΓΑ
·         300 γρ. ΒΙΤΑΜ CULINESSE
·        πιπέρι
·         ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
·         1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR
·         1/2 κουταλάκι ΚΥΜΙΝΟ
·         ΑΛΑΤΙ
·         1 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ
·         4 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
·         2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
·         ½ κιλό ΚΙΜΑΣ
·         3 φέτες (ψίχα) ΨΩΜΙ

Εκτέλεση
Σοτάρετε τα 2 από τα κρεμμύδια και το ρύζι με Βιτάμ Culinesse . Σβήνετε με τον ζωμό και αφήνετε το ρύζι να βράσει 15’ με 20’ να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτό. Σωτάρετε με Βιτάμ Culinesse τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Βάζετε σε μία λεκάνη τον κιμά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό, το ψωμί, την ρίγανη, το κύμινο, τα αυγά και ζυμώνετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Ετοιμάζετε σάλτσα ντομάτα.
Πλάθετε τον κιμά σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τηγανίζετε.
Στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτα, που έχετε από πριν ετοιμάσει, βάζετε τα τηγανισμένα μπαλάκια και τα αφήνετε να βράσουν 15’ περίπου. Το ρύζι σερβίρεται με τα κεφτεδάκια επάνω.