Κοτόπουλο κάρυ
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο
300 ml νερό
1 ασπράδι αβγού
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
3 κ.γ. κορν φλάουρ
250 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. φιστικέλαιο
150 ml ζωμός κότας
½ κ.σ. πάστα κάρυ
2 ½ κ.γ. ζάχαρη
5 κ.γ. κρασί ξηρό
5 κ.γ. σάλτσα σόγιας
κόλιαντρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και ψιλοκόψουμε το κοτόπουλο το αναμειγνύουμε με το ασπράδι, το αλάτι, το σουσαμέλαιο και 3 κ.σ. κορν φλάουρ, και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και τα κόβουμε. Βάζουμε 300 ml νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το κοτόπουλο για λίγο και τα βγάζουμε αφήνοντας το να στραγγίσει. Βάζουμε το φιστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πιπεριές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τη ζάχαρη, το κρασί ρυζιού και τη σάλτσα σόγιας. Τέλος, προσθέτουμε στο γουόκ το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και με ρύζι.
Αφού πλύνουμε και ψιλοκόψουμε το κοτόπουλο το αναμειγνύουμε με το ασπράδι, το αλάτι, το σουσαμέλαιο και 3 κ.σ. κορν φλάουρ, και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και τα κόβουμε. Βάζουμε 300 ml νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το κοτόπουλο για λίγο και τα βγάζουμε αφήνοντας το να στραγγίσει. Βάζουμε το φιστικέλαιο να κάψει σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε για λίγο τις πιπεριές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την πάστα κάρυ, τη ζάχαρη, το κρασί ρυζιού και τη σάλτσα σόγιας. Τέλος, προσθέτουμε στο γουόκ το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε με τη σάλτσα και με ρύζι.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr