Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τάρτα με σοκολάτα και μαρόν γλασέ





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
20 μαρόν γλασέ
2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1 σφηνάκι κονιάκ
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σοκολατένια γέμιση. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια μικρά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ. Τα ζεσταίνουμε καλά όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγο πριν πάρουν βράση τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και απλώνουμε μέσα και στα πλαϊνά της το φύλλο της σφολιάτας. Κόβουμε ότι περισσεύει από τα τοιχώματα. Απλώνουμε τα μαρόν γλασέ συμμετρικά πάνω στη ζύμη και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε την τάρτα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C, για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Αφήνουμε την τάρτα να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης