Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ταρτάκια με ροκφόρ, καρύδια και μήλο





Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 πακ. φύλλο ζύμης για τάρτες
¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κουτ. γλυκου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1μήλο μικρό, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
120γρ. ροκφόρ ή μπλέ τυρί, σε μικρά κομματάκια
¼ φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτ. σούπας μαιντανό, ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφήνουμε τη ζύμη για τάρτα για 20 λεπτά εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C ή 160ο C με αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για μάφινς.
Κόβουμε την τάρτα με κουπ πάτ ή ένα πιατάκι σε στρογγυλλά δισκάκια, σε μέγεθος που να καλύπτει  κάθε θήκη της φόρμας και τα πλαινά της. Τα φύλλα της ζύμης που θα περισσέψουν μπορούμε να τα ξαναπλάσουμε σε φύλλο και να τα κόψουμε σε δισκάκια.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεόυμε. Μποιράζουμε το μήλο, το τυρί και τα καρύδια στα ταρτάκια. Γεμίζουμε με το μείγμα του αυγοού και γαρνίρουμε με το μαιντανό.
Ψήνουμε τα ταρττάκια για 25 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η γέμιση. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συναίχεια τα αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.

Πηγή: www.pillsbury.gr