Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Κέικ με κοτόπουλο και πιπεριές Φλωρίνης






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 8 άτομα

Υλικά
160γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
100ml. ελαιόλαδο
130ml. γάλα
100γρ. έμενταλ ή γραβιέρα, τριμμένη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
200γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, προσθέτουμε και τις πιπεριές συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το αλεύρι αια το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε το λάδι και το γάλα κκαι συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το έμενταλ ή τη γρανβιέρα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε με το μείγμα από το κοτόπουλο.
Όταν ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά, χρησιμοποιώντας την αντίσταση και όχι αέρα, για να φουσκώσει καλύτερα.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Ντίνα Νικολάου