Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Πίτσα μεξικάνικη με γεύση σουτζουκάκι







Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 κούπα μεξικάνικη κόκκινη σάλτσα έτοιμη
2 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 αυγό
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
½ κουπα τριμμενα τυριά για πίτσα
Για τη ζύμη
2 ½ κούπες αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φακ. μαγιά σκόνη
1 κούπα χλιαρό νερό, όχι καυτό
3 κουτ. σούπας λάδι
Για τον κιμά
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλυκκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
4 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιοά
2 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τις πιπεριές
½ κόκκινη πιπεριά
½ πράσινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
½ πορτοκαλί πιπεριά
¼ κούπας χυμό λεμονιού
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώστε τα πολύ καλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο, να σταθεί για 2 ώρες. Κόψτε όλες τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης. Ζυμώστε για 5 λεπ΄τα. Αφήστε τη ζύμη να σταθεί για 1 ώρα καλυμμένη με μια πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τις πιπεριε΄ς σε ένα μπολ και αφήστε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγέιο.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά, ανακατεύοντας το για 15 λεπτά να γίνει κομματάκια. Βγάλτε  και στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί. Αφήστε τον ψημένο κιμά να κρυώσει. Βουτυρώστε ένα ταψί λεπτό για πίτσα, και στρώστε μέσα τη ζύμη. Καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να σταθεί 30 λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατηστε τη με τα χέρια στο κέντρο, αφήνοντας υπερυψωμένη την περιφέρειά της. Αλείψτε τη με το καλαμποκέλαιο.
Ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό και στρώστε το επάνω στη ζύμη αφήνοντας περιθώριο 2εκ. από την περιφέρειά της. Περιχύστε με την κόκκινη σάλτσα. Στραγγίστε τις πιπεριές και πετάξτε το ζουμί.
Στρώστε τις πιπεριές επάνω στη σάλτσα, πασπαλίστε με τα τριμμένα τυριά. Λίγο πριν την ψήσετε, αλείψτε την περιφέρεια της ζύμης με το κροκάδι και το λάδι και πασπαλίστε τη με λίγη ρίγανη. Ψήστε την πίτσα στο φούρνο στους 220ο C, 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Πηγή: Περιοδικό «Real Food»