Κορεάτικο Bulgogi
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 5 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (τράνς ή φιλέτο)
500γρ. σόγια σος
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας σάκε (κρασί από ρύζι)
2 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε λωρίδες. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 1 ώρα. Τα σουρώνετε με ένα τρυπητό και τα σοτάρετε σε πολύ καυτό γουόκ, για 2 με 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ατμού.
Κόβετε το κρέας σε λωρίδες. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 1 ώρα. Τα σουρώνετε με ένα τρυπητό και τα σοτάρετε σε πολύ καυτό γουόκ, για 2 με 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ατμού.
Πηγή: Βήμα gourmet