Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


 ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ



Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Για  4 άτομα


Υλικά
5 ροδάκινα
100 γρ κομμάτια καρύδας
1 αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ψημένα αμύγδαλα
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

Εκτέλεση
Παίρνουμε 4 ροδάκινα τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και ανοίγουμε την τρύπα γύρω από το κουκούτσι μ' ένα κουτάλι, σε κάθε μισό ροδάκινο.
Αλέθουμε σε σκόνη τα κομμάτια καρύδας μαζί με τα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε την πούλπα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε το αβγό, 1 κουταλιά σούπας από τη ζάχαρη και τη σάρκα από το πέμπτο ροδάκινο.
Κατόπιν τα δουλεύουμε όλα μαζί και τοποθετούμε το μίγμα στα μισά από τα ροδάκινα.
Τοποθετούμε τα ροδάκινα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το ξίδι βαλσάμικο με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στα ροδάκινα.
Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν και σερβίρουμε.



Πηγή: http://www.degustibus.gr