Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι


Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι


Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 4 μερίδες

Υλικά
500γρ κοφτό μισό MISKO
1 χταπόδι 1200γρ περίπου
6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500γρ ψιλοκομμένα τοματάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε και το σιγοβράζετε χωρίς νερό για 45 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. Μόλις κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα από το χταπόδι, βάζετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το χταπόδι και μόλις πάρει λίγο χρώμα, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα τοματάκια, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο και αλατοπίπερο, βράζετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε την κανέλα.  Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε.
Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.


Πηγή: http://www.misko.gr