Σούπα με κοτόπουλο & ινδική καρύδα
Χρόνος προετοιμασίας 7 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
3 κλωνάρια λεμονόχορτο
5 φρέσκα φύλλα καφιρ λάιμ
500 ml γάλα ινδικής καρύδας
5 κ.σ. σάλτσα ψαριού
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. πάστα τσίλι (έτοιμο προϊόν)
125 ml χυμός λάιμ
Εκτέλεση
Πλένουμε το λεμονόχορτο και τα φύλλα λάιμ. Τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα της ινδικής καρύδας με το λεμονόχορτο και το λάιμ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αναμιγνύουμε την πάστα τσίλι με το χυμό λάιμ και βάζουμε μέσα τη σούπα.
Πλένουμε το λεμονόχορτο και τα φύλλα λάιμ. Τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα της ινδικής καρύδας με το λεμονόχορτο και το λάιμ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αναμιγνύουμε την πάστα τσίλι με το χυμό λάιμ και βάζουμε μέσα τη σούπα.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr