Κεφτέδες «καντίν-μπουντού»
Χρόνος προετοιμασίας 3 ώρες
Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή 250 γραμμ. μοσχαρίσιο και 250 γραμμ. χοιρινό κιμά
1½ ποτήρι ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
μπαχάρι
Για το τηγάνισμα:
2 αυγά
αλεύρι
γαλέτα
λάδι
1½ ποτήρι ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
μπαχάρι
Για το τηγάνισμα:
2 αυγά
αλεύρι
γαλέτα
λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά. Πλάθουμε ορθογώνιους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο αυγό και τη γαλέτα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 3 ώρες στο ψυγείο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά. Πλάθουμε ορθογώνιους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο αυγό και τη γαλέτα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Πηγή: Σούλα Μπόζη, Πολίτικη κουζίνα, παράδοση αιώνων