Πενάκι με φοινόκιο και πορτοκάλι
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Υλικά
500 γραμμάρια πενάκι Misko
2 μικρές ρίζες φοινόκιο
1 κλωνάρι σέλερι
1 κόκκινη πιπεριά
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι γλυκό κρασί
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
10 πράσινες ελιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το πενάκι για 10 λεπτά με αλατισμένο νερό.
Όταν τα ζυμαρικά βράσουν τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο σέλερι, την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια και τις ελιές.
Προσθέτετε στο τηγάνι το φοινόκιο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά.
Προσθέτετε στο τηγάνι τον μαϊντανό και τέλος το πορτοκάλι.
Ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με τα υλικά που είναι στο τηγάνι και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο από μια μερίδα για κάθε άτομο.
Όταν τα ζυμαρικά βράσουν τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο σέλερι, την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια και τις ελιές.
Προσθέτετε στο τηγάνι το φοινόκιο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά.
Προσθέτετε στο τηγάνι τον μαϊντανό και τέλος το πορτοκάλι.
Ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μαζί με τα υλικά που είναι στο τηγάνι και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο από μια μερίδα για κάθε άτομο.
Πηγή: http://www.misko.gr