Γκουακαμόλε
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Για 8 άτομα
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλα αβοκάντο μαλακά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
4 κουταλιές σούπας σάλτσα φρέσκα (έτοιμη σάλτσα ντομάτας μεξικάνικη)
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και την σάλτσα. Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το μεγάλο κουκούτσι και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε τη φλούδα του. Το λιώνετε με ένα πιρούνι και το ρίχνετε αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά για να μην μαυρίσει. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σας.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και την σάλτσα. Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το μεγάλο κουκούτσι και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε τη φλούδα του. Το λιώνετε με ένα πιρούνι και το ρίχνετε αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά για να μην μαυρίσει. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σας.
Το γκουακαμόλε σερβίρεται σαν ορεκτικό με νάτσος ή σαν γαρνιτούρα σε πολλά μεξικάνικα φαγητά.