Σταφιδόψωμο
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Υλικά
7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 ½ κούπα σταφίδα (ξανθιά και μαύρη)
2 κούπες νερό
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεγάλο ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνετε τις σταφίδες, αφού πρώτα τις αλευρώσετε λίγο για να μην κάτσουν στον πάτο του ταψιού.
Σε ένα μπολ μεγάλο ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνετε τις σταφίδες, αφού πρώτα τις αλευρώσετε λίγο για να μην κάτσουν στον πάτο του ταψιού.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα.