Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Καραβίδες γεμιστές


Καραβίδες γεμιστές




Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Για 2 άτομα

ΥΛΙΚΑ
4 καραβίδες μέτριες
100γρ. τυρί μετσοβόνε
100γρ. τυρί γκούντα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
4 στήμονες σαφράν
Λίγο βασιλικό
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις καραβίδες, αρχικά τις σοτάρουμε με λάδι στο τηγάνι για 3 λεπτά, γιατί στεγνώνουν εύκολα.
Τρίβουμε τα τυριά και γεμίζουμε με λίγη ποσότητα την κοιλιά της καραβίδας, την οποία ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό και το σαφράν.
Ψήνουμε στους 150ο C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.