Τζιγεροσαρμάδες με κρασί
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
2 μπόλιες αρνιών
2 συκωταριές
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάτε τις συκωταριές και τις ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις συκωταριές και κρεμμύδια για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε και αυτό για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί και αυτό. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε τον άνηθο.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, τις τυλίγετε με κομμάτια μπόλιας και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνετε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ½ ώρα σε σιγανό φούρνο. Στο τέλος ξεσκεπάζετε να ροδίσει το φαγητό.