Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μακαρόν με ινδική καρύδα


Μακαρόν με ινδική καρύδα



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Για 50 μπισκότα

ΥΛΙΚΑ
300γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
500γρ. ζάχαρη ψιλή
6 κουταλιές σούπας ινδική καρύδα
5 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε αραιή μαρέγκα
3 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
1 κουταλάκι γλυκού εσάνς βανίλιας
Σαντιγί

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τα τριμμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και την καρύδα. Κατόπιν προσθέτετε τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύετε με ελαφριές κινήσεις. Ανακατεύετε το κορνφλάουρ με την εσάνς βανίλιας και τα προσθέτετε στο μείγμα. Το βάζετε σε κορνέ. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε μικρές ποσότητες αραιά τη μια από την άλλη. Ψήνετε στους 180ο C, για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Μόλις κρυώσουν τα ξεκολλάμε από το χαρτί. Γεμίζουμε τα μισά με τη σαντιγί και καπακώνετε με τα υπόλοιπα.