Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
200γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Λίγο μαϊντανό
Λίγο θυμάρι
Λίγο πιπέρι σπασμένο
Εκτέλεση
Πλένετε τις φτερούγες. Προσθέτετε στη φρυγανιά τα μυρωδικά, πλυμένα και ψιλοκομμένα. Προσθέτετε επίσης το ξύσμα του λεμονιού και όσο πιπέρι θέλετε εσείς, και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Πλένετε τις φτερούγες. Προσθέτετε στη φρυγανιά τα μυρωδικά, πλυμένα και ψιλοκομμένα. Προσθέτετε επίσης το ξύσμα του λεμονιού και όσο πιπέρι θέλετε εσείς, και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Βουτάτε τις φτερούγες στο λάδι και τις πανάρετε στο μείγμα τις φρυγανιάς. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει το πανάριμα. Τέλος τηγανίζετε τις φτερούγες στη φριτέζα ή σε τηγάνι και από τις 2 πλευρές.