Κοτόπουλο εστραγκόν με ταλιατέλες
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κοτόπουλο
600γρ. ταλιατέλες με σπανάκι
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη)
1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας εστραγκόν
Αλάτι/πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε το κοτόπουλο και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν καλά. Αδειάζετε το λάδι από την κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Τ’ αφήνετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν. Τ’ αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η κρέμα. Βράζετε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και σερβίρετε με το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε το κοτόπουλο και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν καλά. Αδειάζετε το λάδι από την κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Τ’ αφήνετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν. Τ’ αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η κρέμα. Βράζετε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και σερβίρετε με το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.