Μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Θερμίδες 330
ΥΛΙΚΑ
500γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας λάδι
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη ή το ψιλοκόβετε. Σπάστε το αυγό σε πιάτο. Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη ή το ψιλοκόβετε. Σπάστε το αυγό σε πιάτο. Ρίχνετε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτετε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τα μυρωδικά. Ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα του κιμά και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Σερβίρετε 2 μπιφτέκια σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με λαχανικά της αρεσκείας σας.