Ριζότο με άγρια μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
300γρ. ρύζι αρμπόριο
300γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 φλιτζάνι αποξηραμένα πορτσίνι
1 σφηνάκι μπράντι
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο ή 1 κουταλιά γλυκού ξερό
2 φλιτζάνια ζωμός κότας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα αποξηραμένα μανιτάρια, μουσκέψτε τα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήστε τα για μισή ώρα. Στραγγίστε τα και σουρώστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο μαγείρεμα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα στο βούτυρο, προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και το ρύζι. Ανακατέψτε, σβήστε με το μπράντι και αφήστε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε μετά τα μουσκεμένα μανιτάρια, το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και το ζωμό κότας. Ανακατέψτε, ρίξτε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαγειρευτεί το ριζότο, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά και σερβίρετε.