Στραπατσάδα Ζακύνθου
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
5 μέτριες ντομάτες
Αλάτι/πιπέρι/ζάχαρη
Μαϊντανό
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σωτάρετε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι 5 λεπτά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, αφού τις έχετε ξεφλουδίσει και ψιλοκόψει, λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα για 30 λεπτά. Ρίχνετε στη σάλτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αυγά, ενώ τα ανακατεύετε. Αφήνετε τη στραπατσάδα να σιγοψηθεί σκεπασμένη για 5 λεπτά.