Σάλτσα τσίλι
Χρόνος προετοιμασίας 15λεπτά
Υλικά
85γρ. ξερές πιπεριές τσίλι
3 φλιτζάνια νερό
1 ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τις πιπεριές για 10 λεπτά σε ζεστό νερό, αφαιρείτε τα νεύρα και τους σπόρους και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, το αλάτι, το σκόρδο και το κύμινο, χτυπώντας καλά για 5 λεπτά.
Μουλιάζετε τις πιπεριές για 10 λεπτά σε ζεστό νερό, αφαιρείτε τα νεύρα και τους σπόρους και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, το αλάτι, το σκόρδο και το κύμινο, χτυπώντας καλά για 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση για 10 λεπτά. Η σάλτσα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές αντί για την εντσιλάδα.
Πηγή: Μεξικάνικη κουζίνα, εκδ. Χρυσή Πέννα