Κροκέτες με χαλούμι
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 30 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες βρασμένες
300γρ. χαλούμι τριμμένο
Δυόσμο
Αλάτι/πιπέρι
Λάδι
3 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις λιώνετε καλά με πιρούνι ή τις περνάτε από τη μηχανή πουρέ. Ζυμώνετε τις λιωμένες πατάτες με το τριμμένο χαλούμι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε σε μπαλάκια.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις λιώνετε καλά με πιρούνι ή τις περνάτε από τη μηχανή πουρέ. Ζυμώνετε τις λιωμένες πατάτες με το τριμμένο χαλούμι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε σε μπαλάκια.
Σε γυάλινο μπολ χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε τις κροκέτες. Στη συνέχεια τις ρίχνετε στην τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με λάδι, και όταν κάψει τηγανίζετε τις κροκέτες ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή: Μαγειρικής Μαγεία