Scrambled Eggs με Μανιτάρια και Τοματίνια
Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Υλικά
4 αβγά
3 φέτες του τοστ με λίγο ελαιόλαδο
8 τοματίνια
4-5 μανιτάρια λευκά
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα με μία πετσέτα. Κάνουμε τις φέτες του τοστ σε κρουτόν αφαιρώντας την εξωτερική κρούστα και κατόπιν κόβοντάς τα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρουτόν και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα με μία πετσέτα. Κάνουμε τις φέτες του τοστ σε κρουτόν αφαιρώντας την εξωτερική κρούστα και κατόπιν κόβοντάς τα σε τετράγωνα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρουτόν και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ταυτόχρονα σε μία μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε 1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο, τα αβγά (με κρύο το λάδι-αυτό είναι το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής), ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά μας να γίνουν όπως στη φωτογραφία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Τα κρουτόν μέχρι τώρα πρέπει να είναι έτοιμα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα τοματίνια για 2-3 λεπτά με μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τα κρουτόν μέχρι τώρα πρέπει να είναι έτοιμα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα τοματίνια για 2-3 λεπτά με μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πηγή: http://www.thefoodproject.gr