Πιταράκια Μήλου
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
Για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Αλάτι
Για τη γέμιση
Ξερό τυρί Μήλου (αν δεν βρείτε κεφαλογραβιέρα)
1 μεγάλο τριμμένο ξερό κρεμμύδι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Θα βάλετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα σχηματίζοντας ένα βουναλάκι και στη συνέχεια, στη λακκουβίτσα που θα φτιάξετε στη μέση θα ρίξετε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Θα το πλάσετε μέχρι να γίνει μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη.
Θα αφήσετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια θα ανοίξετε ένα λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός ποτηριού θα κόψετε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης θα τοποθετήσετε μια κουταλιά πάνω σε κάθε πιτάκι, το οποίο στη συνέχεια θα διπλώσετε και θα πατήσετε τις άκρες του με ένα πιρούνι.
Θα τηγανίσετε τα πιτάκια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
* Τα πιταράκια είναι ένα χαρακτηριστικό έδεσμα της Μήλου, το οποίο συνοδεύει ως ορεκτικό το κυρίως φαγητό ή αποτελεί ένα χορταστικό μεζέ με το ουζάκι ή την μπύρα σας. Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή και δεν απαιτείται πολύς χρόνος.
Πηγή: http://www.milosislandinfo.gr