Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μανιτάρια στιφάδο


Μανιτάρια στιφάδο




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
1 φύλλο δάφνη
1 ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλα
1 κιλό μανιτάρια
2 κόκκινες ψιλοκομμένες τομάτες
1 φλιτζάνι ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½  κιλό κρεμμύδια κομμένα φέτες
2 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι να σοταρισθεί με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα στα δύο και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το ξύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι, την κανέλα, τη δάφνη, 1 φλιτζάνι νερό και το μπαχάρι και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, χωρίς να τελειώσει το ζουμί τους.

Πηγή: http://www.altisblog.gr