Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Χοιρινά σουβλάκια με ρίγανη


Χοιρινά σουβλάκια με ρίγανη


Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Θερμίδες 242
Για 4 άτομα (γίνονται 16 σουβλάκια)

Υλικά
510γρ. μπριζόλα από σβέρκο ή από μπούτι
16 καλαμάκια για σουβλάκια
Για το μαρινάρισμα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
¼ φλιτζανιού κλωναράκια κορίανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού κορίανδρο ψιλοκομμένο
¼  λευκό πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ανάλατη σόγια σος
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σουσαμέλαιο
1/3 κούπας κρύο νερό
Γλυκιά τσίλι σος
Εκτέλεση
Κόψτε το χοιρινό σε κύβους και περάστε το στα καλαμάκια. Αναμείξτε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και τοποθετήστε μέσα τα σουβλάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
Ψήστε τα σε μεσαία θερμοκρασία σε αντικολλητικό τηγάνι, ή γκρίλ, ή  ψηστιέρα. Προσθέστε λίγο λάδι και ψήστε τα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με γλυκιά τσίλι σος.


Πηγή: Εύκολες και νόστιμες συνταγές, εκδ. Τουμπής