Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ψωμί με μπίρα


Ψωμί με μπίρα



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 1 φραντζόλα


Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500ml. μπίρα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Αλείφεται μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το γλυκάνισο και χτυπάτε με το σύρμα του μίξερ ρίχνοντας σιγά σιγά τη μπίρα. Αδειάζεται το μείγμα στη φόρμα και ραντίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρετε τη φόρμα από το φούρνο και με προσοχή βγάζετε το ψωμί.

*Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός σε ένταση, μετά τη 1 ώρα και 30 λεπτά, δοκιμάστε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο ψωμί. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα μείγματος.


Πηγή: Νίκη Μηταρέα – Olive ημερολόγιο 2011