Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά με μπέικον


Μπιφτέκια αρνίσιου κιμά με μπέικον



Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμά από μπούτι αρνίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
160γρ. φέτες μπέικον
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κύμινο
1 φρέσκια ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους
Αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Για τη σάλτσα μουστάρδας
100ml. κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Ζυμώνετε όλα τα υλικά του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε μπιφτέκια και τα τυλίγετε με το μπέικον. Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε στους 200ο C για 35 λεπτά.
Ρίχνετε το ζουμί των μπιφτεκιών σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το κρασί, την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα.


Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής