Σαλάτα με αβγά, μανιτάρια και παρμεζάνα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Υλικά
200γρ. μανιτάρια
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
2 αβγά, σφιχτά
8 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ
1 κουταλιά μπαλσάμικο
Λίγα φύλλα δεντρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι και τα ζεσταίνετε στο φούρνο για 5 λεπτά, στους 200ο C. Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του τοστ και κόβετε την ψίχα σε κύβους. Λιώνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σωτάρετε τους κύβους του ψωμιού μέχρι να ροδίσουν.
Κόβετε τα αβγά σε φέτες. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το δεντρολίβανο, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και μόλις πάρει βράση, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Παίρνετε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνετε τα μαρουλόφυλλα. Από πάνω τοποθετείτε τα μανιτάρια, τα κρουτόν και τις φέτες των αβγών. Τέλος, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και περιχύνετε τη σαλάτα με το ζεστό ντρέσινγκ.
Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί