Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Φιλέτο κοτόπουλο με πορτοκάλι και ρύζι με σαφράν


Φιλέτο κοτόπουλο με πορτοκάλι και ρύζι με σαφράν



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
600γρ. φιλέτο κοτόπουλο με την πετσούλα
1 κουταλιά κουρκουμά (turmeric)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού ρύζι καρολίνα
0,5γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 πορτοκάλια
4 σελινόριζες, κομμένες σε μπαστουνάκια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνετε το κοτόπουλο, το αλείφετε με το ελαιόλαδο, το αλατίζετε και το τρίβετε με την παλάμη σας με τη σκόνη του κουρκουμά. Το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο C, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η πετσούλα του, περίπου 30 λεπτά.
Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο, βράζετε το ρύζι σε άφθονο νερό μαζί με το σαφράν. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε και το ζεματίζετε με το φρέσκο βούτυρο.
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια βαθιά ώστε να φανεί η σάρκα τους. Κόβετε τις σελινόριζες σε μπαστουνάκια. Παίρνετε τα ψημένα φιλέτα του κοτόπουλου και τα κόβετε σε φετούλες.
Σερβίρετε στα πιάτα μερικές φέτες κοτόπουλου, δίπλα βάζετε 3 φέτες πορτοκάλι και από πάνω το ρύζι. Γαρνίρετε με τα μπαστουνάκια σελινόριζας.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί