Ριζότο με κάστανα και κιμά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
600γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1000ml. Ζωμό κρέατος (δείτε συνταγή)
3 φύλλα δάφνης
Κανέλα, μπαχάρι σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε το μισό βούτυρο για να σοτάρετε για λίγο το κρεμμύδι. Βάλτε και τον κιμά και αφού σοταριστεί και αυτός σβήστε τον με το κρασί. Προσθέστε στη συνέχεια τα κάστανα. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη και αφήστε τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Φτιάξτε πιλάφι με το υπόλοιπο βούτυρο, το ρύζι και το ζωμό κρέατος. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, προσθέστε το στο μείγμα του κιμά με τα κάστανα και ανακατέψτε. Ζεστάνετε τα για λίγο μαζί και σερβίρετε.