Εξωτικές μπουκίτσες χοιρινό
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Υλικά
600γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μπουκιές
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο
200γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σόγια σος
200γρ. φιστίκια κάσιους
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι αποξηραμένο lemon grass
1 κουταλιά κόκκινο κάρυ (Ταϊλάνδης)
1 ποτηράκι λευκό κρασί
½ κιλό ταλιατέλες με αβγό
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει καλά, ρίχνετε τις χοιρινές και τις μπουκίτσες σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συμπληρώνετε άλλο τόσο νερό. Προσθέτετε το τζίντζερ, τη σόγια σος, το λεμονόχορτο και το κόκκινο κάρυ. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα κάσιους, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά.
Τέλος, βράζετε τις ταλιατέλες σε καυτό αλατισμένο νερό μαζί με 3 κουταλιές ηλιέλαιο. Τις σουρώνετε και, χωρίς να τις ζεματίσετε με βούτυρο, τις σερβίρετε σε πιατέλα. Από πάνω τοποθετείτε το χοιρινό και σερβίρετε.
Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί