Πιλάφι με αγκινάρες
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
300γρ. ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο
8 αγκινάρες
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
60γρ. τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών (δείτε συνταγή)
1 σκελίδα σκόρδο
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ξηρό
1 ματσάκι μαϊντανό
Χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και τις άκρες. Τις κόβετε σε κομμάτια, αφαιρείτε το χνούδι από το εσωτερικό τους και τις βυθίζετε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Πλένετε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε και αυτόν.
Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το λάδι. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Περιχύνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, το μαϊντανό (αφήνετε στην άκρη μισή κουταλιά) και το πεκορίνο, προσθέτετε όσο πιπέρι θέλετε και καλύπτετε τα υλικά με το ζωμό, τον οποίο έχετε προηγουμένως ζεστάνει.
Μαγειρεύετε το πιλάφι μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Πρέπει να χυλώσει το ρύζι και συγχρόνως να κρατάει λίγο. Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό, πασπαλισμένο με το μαϊντανό που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI