Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αγριοκάτσικο αλά πιεμοντέζε


Αγριοκάτσικο αλά πιεμοντέζε


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 ημέρα
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και 35 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
800γρ. ψαχνό αγριοκάτσικο, σε κομμάτια
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλινο
3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
40γρ. βούτυρο
Αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε 1 κρεμμύδι, το κόβετε στα 3 και τρυπάτε κάθε κομμάτι με 1 καρφάκι γαρύφαλλο. Καθαρίζετε το καρότο και το σέλινο και τα κόβετε σε ροδέλες. Βάζετε σε ένα σκεύος το κρέας και τα καθαρισμένα λαχανικά, περιχύνετε με το κρασί και το ξύδι, ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε να μαριναριστεί για 24 ώρες στο ψυγείο. Γυρίζετε συχνά το κρέας να βραχεί από όλες τις πλευρές.
Καθαρίζετε το δεύτερο κρεμμύδι, το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτετε το κρέας στραγγισμένο, σκουπισμένο και αλευρωμένο και συνεχίζετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε συχνά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη μισή μαρινάτα και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για 2 ώρες και 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν το κατσικάκι δεν είναι άγριο, θα ψηθεί στο μισό χρόνο. Ανακατεύετε που και που, αν χρειαστεί, περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα. Αρωματίζετε, τέλος, με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και σερβίρετε.


 Πηγή: «Ευκολία στην κουζίνα» εκδ. DeAGOSTINI