Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνάκι με πράσινη σάλτσα (Carnero verde)


Αρνάκι με πράσινη σάλτσα (Carnero verde)




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 40 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
750γρ. αρνίσιο κρέας χωρίς κόκκαλο
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
300γρ. ζωμό αρνίσιου κρέατος
1 μικρό μαρούλι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
50γρ. κουκουνάρι


Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρετε το αρνί και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο, τις πιπεριές, το κρασί και το ζωμό. Σκεπάστε το σκεύος και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Πλύντε και κόψτε το μαρούλι. Προσθέστε το στο σκεύος μαζί με το μαϊντανό, το δυόσμο και το κουκουνάρι και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε ζεστό.


 Πηγή: «Μεσογειακή μαγειρική» εκδ. Ακαδημαϊκή