Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο στήθος με μπρόκολο




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Αμερικάνικη συνταγή)


Υλικά
3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου
3 φλιτζ. βρασμένο μπρόκολο
3 σκελ. σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζ. ζωμό κότας
½ φλιτζ. λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
2 κουτ. αλεύρι
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ φλιτζ. λάδι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κόκαλα από τα στήθη κοτόπουλου, τα κόβουμε σε κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Τα ροδίζουμε καλά στο λάδι και στο βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό, τη γούστερ σος και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπρόκολο και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά. Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.


Πηγή: Γεύσεις του κόσμου, εκδ.Suaseta