Πράσινο μπρόκολο με ασιατική σάλτσα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Υλικά
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας σουσαμέλαιο
1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κρεμμύδι πολύ μικρό, χοντροκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
5 φλιτζ. Μπουκέτα πράσινο μπρόκολο
Εκτέλεση
Σε μπλέντερ, δουλέψτε μαζί το ηλιέλαιο, το σησαμέλαιο, το μπαλσάμικο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε το κρεμμύδι και δουλέψτε, μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα. Δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται.
Καθαρίστε και πλύντε το μπρόκολο και βράστε το στον ατμό, μέσα σε σήτα πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή, περιχύνοντας με τη σάλτσα και στολίζοντας με ξύσμα πορτοκάλι.
Πηγή: Gourmet περιοδικού «ΕΨΙΛΟΝ»