Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
(Γαλλική συνταγή)
Υλικά
1 μεγάλο ψάρι 1200γρ.
1 φύλλο σφολιάτας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 αγκινάρες σε λεπτές φέτες
3 φέτες ψωμί του τοστ (μουλιασμένες σε γάλα)
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
½ φλιτζ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι και αφαιρούμε το κεφάλι. Το χωρίζουμε σε δυο φιλέτα και βγάζουμε το μεσαίο κόκαλο. Το αλείφουμε με λάδι, λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε τηγάνι ¼ φλιτζ. λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το ψωμί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δυο κομμάτια και την ανοίγουμε τόσο όσο χρειάζεται για να χωρέσει το ψάρι. Στη μέση του ενός φύλλου βάζουμε το ένα φιλέτο του ψαριού. Επάνω στο ψάρι στρώνουμε το μείγμα της γέμισης. Επάνω στη γέμιση βάζουμε το άλλο φιλέτο του ψαριού. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα και κλείνουμε καλά γύρω γύρω. Αν θέλουμε δίνουμε στη σφολιάτα το σχήμα του ψαριού. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 180ο C, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα καλά.
Πηγή: Μεσογειακή κουζίνα