Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ζύμη για ψωμάκια μπέργκερ


Ζύμη για ψωμάκια μπέργκερ




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 10 ψωμάκια


Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
20γρ. μαγιά φρέσκια
200γρ. νερό
Σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε ένα μπολ με το νερό και τη ζάχαρη. Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνετε το νερό με τη μαγιά στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη που θα δημιουργηθεί να ξεκολλά από τα χέρια σας. Κόβετε το ζυμάρι σε ψωμάκια με μέγεθος πορτοκαλιού και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά.


Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Βασίλης Τσαγκάρης