Ζύμη για ψωμάκια μπέργκερ
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 10 ψωμάκια
Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
20γρ. μαγιά φρέσκια
200γρ. νερό
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά σε ένα μπολ με το νερό και τη ζάχαρη. Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνετε το νερό με τη μαγιά στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη που θα δημιουργηθεί να ξεκολλά από τα χέρια σας. Κόβετε το ζυμάρι σε ψωμάκια με μέγεθος πορτοκαλιού και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά.
Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Βασίλης Τσαγκάρης