Χρόνος
προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
4 μερίδες
Υλικά
60γρ.
βούτυρο
400γρ.
μανιτάρια σε φέτες
50γρ. αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζ.
ζωμό κοτόπουλο
2 κουτ.
σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε
χαμηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τα μανιτάρια και το θυμάρι για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά ή ώσπου να γίνει απαλό μείγμα.
Ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου σιγά – σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κάνει
σβολάκια.
Αφήνετε να πάρει βράση και σιγοβράζετε για 10
λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
μετα΄φερετε το μείγμα σε μπλέντερ. Χτυπάτε, ώσπου να γίνει απαλή κρέμα και το
βάζετε πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί για 3 λεπτά. Σερβίρετε σε πιάτα της
σούπας και γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκου θυμαριού και φρέσκο τραγανό ψωμί ή
κρουτόν.