Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Μανιταρόσουπα με θυμάρι




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 μερίδες



Υλικά
60γρ. βούτυρο
400γρ. μανιτάρια σε φέτες
50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας ξερό


 Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τα μανιτάρια και το θυμάρι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά ή ώσπου να γίνει απαλό μείγμα. Ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου σιγά – σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κάνει σβολάκια.
Αφήνετε να πάρει βράση και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετα΄φερετε το μείγμα σε μπλέντερ. Χτυπάτε, ώσπου να γίνει απαλή κρέμα και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί για 3 λεπτά. Σερβίρετε σε πιάτα της σούπας και γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκου θυμαριού και φρέσκο τραγανό ψωμί ή κρουτόν.