Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινά νεφρά με κινέζικα μανιτάρια και μπαμπού




Χρόνος αναμονής 3 ώρες
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Κινέζικη κουζίνα

 Υλικά
3 χοιρινά νεφρά
5 κινέζικα μανιτάρια αποξηραμένα
1 κονσέρβα μπαμπού
1 αγγούρι
1 λάχανο κινέζικο, μικρό
½ κουτ. σούπας αλάτι
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας σέρι ξηρό
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Σησαμέλαιο για τηγάνισμα
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
1 κομμάτι τζίντζερ ξεφλουδισμένο
1 πράσο
4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουτ. σούπας σάκε



Εκτέλεση

Πλένετε τα νεφρά και αφαιρείτε τα νεύρα, το λίπος και το δέρμα. Τα κόβετε σε λεπτά φιλετάκια και τα αφήνετε 2 ώρες σε κρύο νερό. Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, τα κόβετε σε λωρίδες. Κόβετε το μπαμπού και το αγγούρι σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε και το λάχανο.
Βγάζετε τα νεφρά από το νερό. Τα μαρινάρετε για 1 ώρα με αλάτι, ξίδι και σέρι. Τα πανάρετε σε κορν φλάουρ και τα τηγανίζετε σε άφθονο σησαμέλαιο. Ψιλοκόβετε την πιπεριά,το τζίντζερ και το πράσο. Βάζετε σε άλλο τηγάνι 4 κουταλιές μαργαρίνη και τα σοτάρετε. Προσθέτετε στη συνέχεια το αγγούρι, το λάχανο, τα μανιτάρια και το μπαμπού. Τα σοτάρετε όλα μαζί μερικά λεπτά και περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας και το σάκε. Προσθέστε τα τηγανητά νεφρά και ανακατεύετε.