Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τρουφάκια καρύδας




Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Για 20 τρουφάκια



Υλικά
300γρ. σοκολάτα γάλακτος
80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ. κρέμα γάλακτος
Τριμμένη καρύδα



Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τις 2 σοκολάτες. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και με μια σπάτουλα προσθέτετε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα πλαστικό και το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις σταθεροποιηθεί, παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και τις πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Πανάρετε τα στρογγυλά κομμάτια με τριμμένη καρύδα και τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Γεωργιάννας Χιλιαδάκη