Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μοσχαρίσιο συκώτι με ντομάτα





Χρόνος αναμονής 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Κινέζικη κουζίνα



Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, σε κομμάτια
2 κουτ. σούπας σάκε
½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
3 ντομάτες μέτριες, ώριμες
5 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σάκε
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Αφήνετε τα κομμάτια συκωτιού για 1 ώρα σε κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με το σάκε και το τζίντζερ. Τα πανάρετε με το κορνφλάουρ και τα σοτάρετε στο σησαμέλαιο.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια, αφαιρώντας τα σπόρια. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο, προσθέστε τις ντομάτες και τα σοταρισμένα κομμάτια συκωτιού. Ραντίζετε με τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σάκε και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση και έπειτα τα απομακρύνετε από τη φωτιά.