Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
150γρ. noodles ρυζιού
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 κουτ. σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο
75γρ. φύτρες φασολιών
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 λάιμ, κομμένο σε κομμάτια
300γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκκαλο
Αλάτι
Για το ζωμό
500γρ. μοσχαρίσια κόκαλα
350γρ. μοσχαρίσιο κρέας από στήθος
2 γαρίφαλα
25γρ. τζίντζερ φρέσκο
2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
¼ κουτ. γλυκού καρδάμωμο
2 κουτ. γλυκού σάλτσα ψαριού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα noodles ρυζιού, περιχύνουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ζωμό τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τον ζωμό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει μαζί με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τις φύτρες φασολιών, το κρέας, το κρεμμυδάκι, το λάιμ, τα μυρωδικά και το μπούκοβο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Σε 4 πιάτα μοιράζουμε το μείγμα μαζί με το ζωμό και τα noodles αφού πρώτα τα σουρώσουμε, και σερβίρουμε.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», Έθνος
150γρ. noodles ρυζιού
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 κουτ. σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο
75γρ. φύτρες φασολιών
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 λάιμ, κομμένο σε κομμάτια
300γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκκαλο
Αλάτι
Για το ζωμό
500γρ. μοσχαρίσια κόκαλα
350γρ. μοσχαρίσιο κρέας από στήθος
2 γαρίφαλα
25γρ. τζίντζερ φρέσκο
2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
¼ κουτ. γλυκού καρδάμωμο
2 κουτ. γλυκού σάλτσα ψαριού
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα noodles ρυζιού, περιχύνουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ζωμό τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε και κρατάμε μόνο τον ζωμό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει μαζί με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τις φύτρες φασολιών, το κρέας, το κρεμμυδάκι, το λάιμ, τα μυρωδικά και το μπούκοβο.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Σε 4 πιάτα μοιράζουμε το μείγμα μαζί με το ζωμό και τα noodles αφού πρώτα τα σουρώσουμε, και σερβίρουμε.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», Έθνος