Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα
Πορτογαλική συνταγή
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά
Για 4 άτομα
Πορτογαλική συνταγή
Υλικά
4 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
600γρ. μπάμιες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κεφαλάκι από τις μπάμιες και τις περνάμε από το ξύδι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες. Τις βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι να κάψει και ροδίζουμε καλά τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 20 λεπτά τη σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μπάμιες και τα λουκάνικα και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να πήξει η σάλτσα.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta
4 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
600γρ. μπάμιες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κεφαλάκι από τις μπάμιες και τις περνάμε από το ξύδι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες. Τις βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι να κάψει και ροδίζουμε καλά τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 20 λεπτά τη σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μπάμιες και τα λουκάνικα και σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να πήξει η σάλτσα.
Πηγή: Βιβλίο «Μεσογειακή και διεθνής κουζίνα», εκδ. Sussaeta