Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
4 σουπιές μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό σπανάκι
100γρ. ρύζι γλασέ
2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ ποτ. κρασί λευκό
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 3 λεμόνια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ποτήρια ζωμό ψαριού ή λαχανικών (δείτε συνταγή)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάμε το σπανάκι. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το ρύζι και το μισό κρεμμυδάκι με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε σταδιακά τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σουπιές και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια σε άλλη κατσαρόλα για 4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να αχνιστεί για 3 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο σε βαθύ πιάτο και από επάνω βάζουμε τις σουπιές.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος
4 σουπιές μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό σπανάκι
100γρ. ρύζι γλασέ
2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ ποτ. κρασί λευκό
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Χυμό από 3 λεμόνια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ποτήρια ζωμό ψαριού ή λαχανικών (δείτε συνταγή)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάμε το σπανάκι. Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το ρύζι και το μισό κρεμμυδάκι με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε σταδιακά τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μισό χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σουπιές και τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια σε άλλη κατσαρόλα για 4 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το πορτοκάλι. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να αχνιστεί για 3 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο σε βαθύ πιάτο και από επάνω βάζουμε τις σουπιές.
Πηγή: Περιοδικό «Cook book», ‘Εθνος